Castelli

Het Italiaanse Castelli is de meest legendarische ontwerper en producent van wielerkleding. De wielergeschiedenis van het merk gaat terug tot de vroege jaren 30 van de vorige eeuw. Castelli ontwikkelde toen speciaal voor de stijlvolle Gino Bartali de eerste echte koersbroek. Zijn landgenoot Fausto Coppi brak zelfs het werelduurrecord in een speciaal door Castelli ontworpen aërodynamisch pak van zijde! Revolutionair voor die tijd. Met de introductie van Lycra® in 1976 sloeg het succes vervolgens toe als een schorpioen. Castelli is vandaag de dag vastberaden de snelste wielerkleding ter wereld te maken.

Naast wielerkleding specialiseert Castelli zich sinds 2013 ook in het produceren en ontwerpen van Triathlonkleding. Topatleten verschenen met Castelli kleding aan de start en de resultaten bleven niet lang op zich wachten. Later dat jaar wonnen zowel Mirinda Carfrae als Frederik Van Lierde het Wereldkampioenschap Ironman in Hawaiï.

Grote races worden gewonnen door de kleinste details. Deze details krijgen bij Castelli steeds hun welverdiende aandacht. Er wordt veel geïnvesteerd om de meest innovatieve kleding op de markt te brengen en de atleten van een “unfair advantage” te voorzien. Zo ontwikkelde Castelli speciaal voor zijn triatleten verschillende innovatieve producten zoals de Free Sanremo Suit en de revolutionaire Stealth Top.

Castelli wordt in de Benelux verdeeld door Wolvenberg.

Wolvenberg n.v.

Mouterij 10A
2550 Kontich

Tel: +32 (0)3 458 71 71
Fax: +32 (0)3 458 71 72

wolvenberg